Autoritatea dupa care iti conduci viata

Voi incepe articolul prin a pune urmatoarea intrebare:

Care este autoritatea care-ti conduce viata?

Fiecare dintre noi avem o autoritate care ne conduce viata, depinde foarte mult care este acea autoritate si daca ascultam si cat ascultam de ea.

Sunt patru autoritati, vor fi prezentate mai jos, primele trei sunt bune dar nu sunt suficiente si mai au lipsuri, ultima, cea de a patra este cea mai importanta.

1. Ratiunea

Unii oameni asculta de ratiune, de mintea lor, gandirea lor; acest lucru nu este rau in sine, dar nu este suficient. Solomon in Proverbe 3:5 spune: „Increde-te in Donmnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta!”

Doua motive ca sa nu te bizui pe ratiune:

  • ratiunea umana este finita (limitata)
  • este si pacatoasa

Mintea (ratiunea) iti joaca feste de multe, un exemplu in acest sens, s-a intamplat poate sa gendesti ca: „oare exista Dumnzeu”, si lista poate continua, mantuire, rai, viata dupa moarte, mintea umana este coplesita de acestea.

2. Sentimentele

Unii oameni isi ghideaza viata dupa sentimente, si aici intra si emotiile, toanele, cheful. Acestea sunt foarte schimbatoare, intr-o zi s-ar putea sa ai chef sa faci ceva, intr-alta sa nu ai niciun chef, poate ca nu ai chef sa mergi la biserica.  O casatorie nu se poate baza pe sentimente deoarece sentimentele dinaintea casatorie sunt intr-un fel, dupa casatorie sunt altele iar peste 30 de ani sunt total schimbate. O casatorie se bazeaza pe prietenie, caracter.

De multe ori se intampla sa ai zi prosta si acest lucru face ca de multe ori sa vii de la servici, scoala, acasa si transmiti si celor din jur starea ta. Domnul Isus ne-a spus ca in lume vom avea necazuri, aceste necazuri vor face ca noi sa fim afectati, de cele mai multe ori ne afecteaza sentimetele, emotiile, trairile; in anumite momente din viata esti sus iar mai apoi vine si caderea de aceea nu este bine sa-ti ghidezi viata dupa sentimente.

3. Constiinta

Unii se bazeaza pe instinctul lor moral cand este vorba sa faca diferenta daca un lucru este bun sau rau, acest lucru nu este rau, dar constiinta reflecta doar lucruri pe care le-ai invatat, daca ai invatat rau constiinta va fi rea si invers. Oamenii sunt diferiti pentru ca fiecare a invatat diferit dar binentele ca exista in multe cazuri un numitor comun cand este vorba sa distingem daca anumite lucruri sunt bune sau nu, sau ce este moral sau imoral, dar si aici doar pana intr-un loc.

4. Autoritatea finala – Sfanta Scriptura – Biblia

Isua 1:8 ” Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta. Cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris in ea, caci atunci vei izbandi in toate lucrarile tale si atunci vei lucra cu intelepciune”

Vedem ca Dumnezeu nu este interesat doar de partea spirituala, El este interesat si de trup. In momentul in care il iei pe Dumnezeu ca autoritate finala in viata ta atunci vei avea succes, biruinta, izbanda; nu te multumi cu mediocritatea, si aici ma refer si la partea spirituala dar si la cea materiala, Dumnezeu nu iubeste mediocritatea.

Doar Dumnezeu te cunoste si doar El stie cum trebui sa functioneze, ce fel de combustibil ai nevoie ca sa functionezi cel mai bine.

In comunism Biblia a fost persecutata, in capitalism Biblia este neglijata; foloseste Cuvantul lui Dumnezeu impreuna cu rugaciunea si vei descoperii ca nu este alt combustibil mai bun pentru tine, cunoste-L pe Dumnezeu si El iti va umple viata de binecuvantari, ba mai mult vei avea viata vesnica.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: