Ce a facut Domnul pentru mine?

Isaia 6:6,7

Ce reprezinta carbunele? Carbunele aprins poate fi un substitut al judecatii lui Dumnezeu. In VT focul este vazut in doua feluri, im prmiul rand ca si un mod de aplicare al maniei si judecatii lui Dumnezeu (Geneza 3:24, Numeri 11:1-3) cand Dumnezeu i-a izgonit pe Adam si Eva din Eden a pus la intrarea in gradina niste heruvimi care sa invarteasca sabii invapaiate si sa pazeasca drumul inspre pomul vietii, exemplul din Numeri poporul evreu carteste importriva Domnului iar Domnul trimite foc din cer ca sa mistuie o parte din ei; iar in al doilea rand ca si sfintenia lui Dumnezeu (Exod 3:2-6; 19:18-25) Dumnezeu ii vorbeste lui Moise dintr-un rug aprins, iar cand Moise a fost pe Muntele Sinai, muntele era tot in fum. Prin atingerea buzelor lui Isaia, simbolic intreaga lui viata este sfintita, el fiind astfel apt pentru lucrarea pa care Dumnezeu vroia sa i-o incredinteze.

Aceasta atingere a buzelor lui Isaia poate fi privita si din alt punct de vedere si anume acela al consacrarii in lucrare. Isaia traia in curatie de inima si cauta sa implineasca chemarea in intregime Cuvantul lui Dumnezeu dar in acel moment, el ince nu era constient de chemarea in lucrare. Inca nu avuse acel moment in care sa inteleaga foarte clar ca Dumnezeu il cheama la un anumit tip de lucrare, de slujire.

Acest lucru s-a intamplat odata cu revelatia de care a avut parte in timpul inchinarii lui in Templu. Este momentul nu numai al abandonului total al lui Isaia in bratul Domnului, ci si momentul consacrarii lui pentru lucrarea care-I statea inaite. Fratilor unde am putea gasii un loc mai bun in care Dumnezeu sa ne descopere modul de slujire, lucrarea la care Dumnezeu ne cheama pe fiecare daca nu in prezenta Lui Dumnezeu, dar unde este Dmnezeu prezent: El este prezent in Biserica, acasa in camaruta de rugaciune si de studiu al Scripturii mai precis in relatia noastra de partasie cu El in fiecare zi. Haidem sa lasam ca Duhul lui Dumnezeu sa ne atinga si noua buzele si sa ne lasam condusi de El in lucrarea care ne este pregatita fiecaruia dintre noi. Dumnezeu ne-a dat noua, bisericii felurite daruri prin care putem slujii si sa ne inchinam inaitea Lui Dumnezeu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: