Cine sunt eu inaintea Domnului?

Isaia 6:5

Sunt trei lucruri pe care Isaia le realizeaza in prezenta slavei lui Dumnezeu.

a)      Primul dintre ele este acela ca se vede un om pierdut: Vai de mine! Sunt pierdut… Un sinonim al acestui termen este cel de ruinat” sau “distrus”. Inaite de a rosti “vai”-uirile adresate poporului pentru trairea lor in pacat si neascultare, mai intai Isaia rosteste aceste cuvinte impotriva sa, impotriva propriei stari de pacat. Fiecare dintre noi cand stam in prezenta lui Dumnezeu devenim constienti de faptul ca suntem pierduti, pentru ca ne nastem in pacat si mostenim o natura pacatoasa, iar ceea ce suntem acum nu ni se datoreaza noua ci harului nespus de mare si milei Lui Dumnezeu pe care l-a avut fata de noi si inca le mai are.

b)      In al doilea rand, Isaia recunoaste ca este “ un om cu buze necurate”. Buzele in acest caz, reprezinta viata omului. Buzele necurate sunt simbolul unei vieti necurate. Necuratia mentionata de Isaia insa nu trebuie pusa in legatura cu trairea in pacat, ci cu faptul ca Isaia a realizat in acel moment care este starea naturii sale, o natura pacatoasa, mostenita de la parintii o data cu nasterea lui in aceasta lume. Doar in prezenta lui Dumnezeu ne dam seama de fapt cum suntem pentru ca sfintenia lui Dumnezeu este ca o oglinda care ne spune pana in cele mai mici detalii viata noastra.

c)      In al treilea rand, Isaia constientizeaza faptul ca si poporul in mijlocul caruia traieste, desi e poporul ales de Dumnezeu, este un popor tot cu buze necurate, adica viata poporului lui Dumnezeu nu este o viata care sa-I apartina in intregime lui Dumnezeu. Dumnezeu accepta doar 100% nu jumati de masura sau alte masuri la care ne-am mai putea gandi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: