Fii gata de slujire

Isaia 6:8-13

Exisat o diferenta intre chemarea la mantuire si chemarea la slujire. In mila si harul Sau, Dumnezeu ii cheama pe toti oamenii la mantuire, la impacare cu el prin credinta in jertfa ispasitoare a Fiului Sau, Domnul Isus Christos. In suveranitatea si intelepciunea Sa Dumnezeu ii cheama pe toti cei mantuiti la slujire, in lucrarea Sa. Dar nu toti sunt chemati la acelas fel de slujire,  Dumnezeu ne da fiecaruia anumite daruri spirituale prin care sa slujim in Biserica lui Cristos, iar Duhul Sfant este cel care ne calauzeste pe fiecare in vederea intelegerii acestei chemari la slujire, intelegere a felului in care putem slujii cu darurile care ne sunt date.

La raspunsul lui Isaia: Iata-ma trimite-ma (vs. 8) mesajul lui Dumnezeu este: Du-te si spune poporului acestuia (vs 9). Isaia raspunde afirmativ chemarii lui Dumnezeu stiind bine ca nu va fi usor sa duca la bun sfarsit lucrarea care ia fost incredintata. Vedem ca Isaia trebuie sa vorbeasca unui popor tare de urechi si care are ochii astupati ca sa nu vada; Isaia intelege ca trebuie sa vorbeasca poporului lui Dumnezeu, exact asa cum Dumnezeu i-a transmis mesajul; un mesaj dur, care nu place urechii.

Si in zilele noastre vedem cat de tari sunt oamenii de urechi si ochii cum sunt acoperiti de tot felul de lucruri pe care Satan le face zi de zi, si felul in care se lasa prinsi foarte multi oameni. Dar sa ne intoarcem la noi, pentru ca si noi nu suntem scutiti de atacurile diavolului, as vrea sa va spun o ilustratie pe care am auzit-o  la un curs pe care l-am avut la scoala: un om povestea cum un viespe a venit pe masa unde manca, pentru ca a simtit mirosul de dulceata,de gem, viespele a inceput sa tot manace dulceata iar acest om a luat un cutit si a taiat viespele in doua, dar viespele nu si-a dat seama si a mancat in continuare din dulceata pana cand se saturase si a vrut sa zboare dar n-a mai putut pentru ca ii lipsea o parte din corp. Tot asa si pe noi ne paste un pericol, acela de a ne complace in pacat, iar cand vrem sa zburam , sa iesim din aceea stare de pacat nu mai putem pentru ca diavolul a reusit sa taie, sa ne amorteasca simturile, sa ne faca sa nu mai avem aceea constiinta a pacatului pe care Dumnezeu a pus-o in noi. Sa ne ajute Dumnezeu sa fim oricand treji ca sa nu cadem in ispita si sa putem fi gata oricand cu o inima curate sa-L slujim pe Dumnezeu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: