Muzica şi efectele ei pe cele trei planuri

Muzica influentează în trei domenii ale vieţii omului.

1.Efectul fizic. Biblia ne învaţă că muzica ne afectează la nivel fizic. Nu este nimic rău în faptul că muzica are un efect de ordin fizic, la fel cum nu a fost nimic rău în faptul că muzica pe care a câtat-o David lui Saul a avut ca rezultat ameliorarea stării fizice a acestuia. O modalitate uşoară de a demonstra efectul fizic al muzicii este să pui o melodie ritmată şi să urmăreşti degetele, picioarele, mâinile, braţele şi capetele ascultătorilor. Efectul fizic al muzicii este cel mai uşor de observat. Din această pricină, el reprezintă şi o bună modalitate de a verifica sau evalua genul de muzica pe care-l ascultă cineva. Dacă muzica determină corpul să facă mişcări nepotrivite acea muzică a trecut graniţa decenţei, dacă mişcările sunt nepotrivite la fel este şi muzica.

2.Efectul mental. Cea de-a doua influenţă a muzicii asupra omului constă în impactul său asupra emoţiilor. Muzica ne afectează mintea şi intelectul. Saul, care era deprimat, şi-a revenit ascultând muzica pe care i-a câtat-o David. Atitudinea lui s-a schimbat. Perspectiva lui a devenit mai optimistă. Am putea trage concluzia că muzica are putere de a influeţa întreaga stare conştientă.

3.Efectul spiritual. 1 Samuel 16:23 spune: “Şi duhul cel rău pleca de la el “. Sunetul produs de David care cânta “ cu mana lui “ la instrument a avut o influenţă spirituală asupra vieţii lui Saul. În acest caz nu se spune nimic de cântatul cu vocea. Influenţa despre care citim în acest pasaj a fost cea a muzicii în sine, şi nu a versurilor- doar a sunetelor.Atunci când David cânta , duhul cel rau pleca de la împărat, indicând faptul ca Dumnezeu avea putere să patrundă şi să lucreze în continuare în viaţa lui Saul. Acest lucru arată de asemenea că există un anumit tip de muzică în preajma căreia demonii se simt foarte neliniştiţi. Dar întoarceţi moneda şi pe cealalta parte. Exista un anumit tip de muzică prin care duhurile rele le este foarte uşor să-şi ducă mai uşor lucrarea şi influenţa.

Muzica este un element foarte important din viaţa nostră, pentru că ne poate influenţa fie în bine, fie în rău. Noi avem puterea de decizie, ce fel de muzică să ascultăm şi noi vedem cel mai bine în ce sens ne afectează muzica, în sens fizic.

Noi decidem dacă vrem să luăm ce ne dă Dumnezeu bun, prin muzica pe care o ascultăm.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: