Al doilea Adam a venit sa indrepte greseala primului Adam

Dumnezeu l-a creat pe om in ziua a sasea, ” Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu, parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut.” (Geneza 1:27) .

Dumnezeu i-a pus intr-o gradina, Eden,”Apoi Domul Dumnezeu a sadit o gradina in Eden, spre rasarit, si a pus acolo pe omul pe care-l intocmise” (Geneza 2:8 ) un loc in care aveau tot ce-si puteau dori, mai putin pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului, „Domnul Dumnezeu a facut sa rasara pe pamant tot felul de pomi, placuti la vedere si buni la mancare, si pomul vietii in mijlocul gradinii si pomul cunostintei binelui si raului” (Geneza 2:9), Dumnezeu le-a dat porunca sa nu manace din acesti pomi, pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului.

Dar vine sarpele care era mai siret decat toate fiarele campului (Geneza 3:1) si pune doar o simpla intrebare: „Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: ” Sa nu mancati din toti pomii din gradina?” (Geneza 3:1 ultima parte).

adam_eva_cadereaEva cade in plasa intinsa de sarpe, si noi tindem sa spunem ca ea este cea vinovata de caderea omului, dar Adam unde era atuci cand ea era ispita de sarpe, versetul 6 din capitolul 3, ultima parte  ne spune ca Adam era langa Eva si se face mai vinovat, pentru ca el putea sa spuna nu, si acest lucru insemna sa se desparta de Eva. Cei doi, Adam si Eva aveau toate conditiile necesare sa nu cada in ispita dar au facut. De aceea Dumnezeu i-a alungat din gradina Eden.adam_eva_goniti

Datorita pacatului infaptuit de primul Adam noi toti ceilalti am mostenit pacatul din generatie in generatie, ne nastem pacatosi si am fi murit pacatosi daca nu venea cel de-al doilea Adam, Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu.

La fel ca si primul Adam, si cel de-al doilea Adam a fost ispitit, in „gradina pustiului”, unde nu gaseai decat pietre.

In Matei 4 ne este prezentata scena ispitirii Domnului Isus. Domnul Isus a fost ispiti in 3 forme.

1. Sa rezolve probleme legitime cu lucruri nelegitime

2. Sa-L puna pe Dumnezeu Tatal sa faca minuni pentru ca o cere Fiul lui Preaiubit

3. Domnul Isus sa ajunga sa stapaneasca lumea, dar sa renunte la Dumnezeu

Cel de-al doilea Adam a fost ispitit dar fara sa faca pacat, si in cei aproximativ 33 de ani petrecuti aici pe pamant a trait fara ca sa faca pacat, in cele din urma a luat pacatele noastre asupra lui, si-a dat viata pentru noi, si datorita Lui nu mai suntem robi pacatului, a indreptat ceea ce a stricat primul Adam.

10 Responses to Al doilea Adam a venit sa indrepte greseala primului Adam

 1. elena spune:

  „Dumnezeu le-a dat porunca sa nu manace din acesti pomi, pomul vietii si pomul cunostintei binelui si raului.”

  Dumnezeu n-a zis nimic despre pomul vietii, nu le-a interzis deloc sa manance din acest pom.

 2. Andrei spune:

  Nu le-a interzis, dar daca ar fi mancat din acest pom ar fi trait vesnic.

 3. Claudia spune:

  Dumnezeu vrea ca omul sa cunoasca binele si raul pentru a ajunge ca el. pe cand deavolul vrea din prima sa fim toti ca Dumnezeu. Pentru Dumnezeu nu era mare problema a ne lasa sa mancam din pomul vetii. Dar el vrea sa stim sa facem o deosebire dintre bine si rau. uita-te ca trecut asa de multi ani si nu am ajuns la nici un rezulta bun. Moartea, bolille , batraneta mai e si acum asupra omului. Barbatul cu marul in gat nu poate spune ca intamplarea din gradina Edem ne este adevarata? Intrun vis Dumnezeu imi spune; era o lumina mare colorata si glasul lui Dumnezeu mi-a vorbit; Claudia eu sunt Dumnezeu pe pamantse gaseste pomul vetii si puteti manca din acel pom pentru a avea viata vecinica. pomul veti este un par pom. Gradina Eden se afla in Irak intro delta situata geografic langa raul Eufrat exact ce explica si biblia. La dumnezeu ii este mila de noi toti. acum ganditi si scrieti ce vreti mai departe viata vecinica

 4. Claudia spune:

  Apoi Domnul Dumnezeu a sadit o gradina in Eden, spre rasarit; si a pus acolo pe omul pe care-l intocmise.
  9. Domnul Dumnezeu a facut sa rasara din pamant tot felul de pomi, placuti la vedere si buni la mancare, si pomul vietii in mijlocul gradinii, si pomul cunostintei binelui si raului.
  10. Un rau iesea din Eden si uda gradina; si de acolo se impartea si se facea patru brate.
  11. Numele celui dintai este Pison; el inconjoara toata tara Havila, unde se gaseste aur.
  12. Aurul din tara aceasta este bun; acolo se gaseste si bedelion si piatra de onix.
  13. Numele raului al doilea este Ghihon; el inconjoara toata tara Cus.
  14. Numele celui de al treilea este Hidechel: el curge la rasaritul Asiriei. Al patrulea rau este Eufratul.
  15. Domnul Dumnezeu a luat pe om si l-a asezat in gradina Edenului, ca s’o lucreze si s’o pazeasca.
  22. Domnul Dumnezeu a zis: „Iata ca omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscand binele si raul. Sa-l impedecam dar acum ca nu cumva sa-si intinda mana, sa ia si din pomul vietii, sa manance din el, si sa traiasca in veci.”
  23. Deaceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din gradina Edenului, ca sa lucreze pamantul, din care fusese luat.
  Judecatori 6,30
  30.Atunci oamenii din cetate au zis lui Ioas: „Scoate pe fiul tau, ca sa moara, caci a daramat altarul lui Baal si a taiat parul sfant care era deasupra lui”.
  IOV 14.7
  Un copac, si tot are nadejde: caci cand este taiat, odrasleste din nou, si iar da lastari.
  8. Cand i-a imbatranit radacina in pamant, cand ii piere trunchiul in tarana,
  9. inverzeste iaras de mirosul apei, si da ramuri de parca ar fi sadit din nou.
  10.Dar omul cand moare, ramane intins; omul, cand isi da sufletul, unde mai este?
  Apocalipsa 2,7
  7. Cine are urechi, sa asculte ce zice Bisericilor Duhul: „Celui ce va birui, ii voi da sa manance din pomul vietii, care este in raiul lui Dumnezeu.” Cateva pasaje din biblie unde ne explica de pomul veti. pomul sfant parul sfant inseamna mereu vecinic. adica pomul vetii va puteti singur da seama de visul meu ca este adevarat. pentru ca si biblia ne arata adevarul. nici eu nu am stiut sa fac aceasta explicatie pana nu Mia spus Dumnezeu in vis asa ca eu nu dau vina pe nimeni ca pana acum nu am gasit acel pom sfant. Dumnezeu a spus ca el nu a vrut ca noi sa gasim pomul. Rugativa si voi pentru viata vecinica si poate o sa primiti si voi adevarul de la Dumnezeu sa fim mai multi convinsi ca o sa invingem moartea o sa fim meru tineri fara boli si o sa putem chear zbura. nu o sa ne mai imultim o sa fim toti frati si surori asta explica si Isus. viata vecinca

 5. Andrei spune:

  „Viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Cristos pe care L-ai trimis Tu” Ioan 17:3

 6. Claudia spune:

  Andrei ochelari te da de gol ca nu intelegi biblie. esti handicapat.Chear daca ai intelege biblia ai sti ca trebuie sa mananci din pomul veti s-au apa veti pentru a trai vecinic. citeste bine apocalipsa.

 7. Andrei spune:

  Eu nu cred ca se refera textul dn apocalipsa strict la a manca din pomul vietii sau a bea apa vietii, eu cred ca Domnul Isus este apa vietii, cand o spune in Evanghelia dupa Ioan, ba mai mult Domnul Isus nu spune ca trebuie sa-L bem pe El, ci eu cred ca spune ca trebuie sa avem credinta in jertfa Lui, eu nu spun ca ceea ce scrie in apocalipsa este gresit, pentruu ca nu am de unde sa stiu cum va fi, daca va fi asa eu nu am ce pierde si nici tu, dar pe pamant este foarte important ca viata ta sa fie dedicata lui Dumnzeu ca sa poti sa ajungi sa manaci din pomul vietii si sa bei din apa vietii in Rai. Mai mult caracterul e foarte important, caracterul se cladeste avand o relatie cu Dumnezeu, studiind Biblia si mai mult rugaciunea este factorul determinant in relatia noastra cu Dumnezeu, cu Isus Cristos.
  Eu nu as fi mers asa departe cu jignirile, dat daca trebuie sa indur asta o indur bucuros.

 8. Claudia spune:

  Eu iti explic de planu lui Dumnezeu „”asa vorbeste Dumnezeu „”am incercat cu biblia in mana sa explic exact ce trebuie facut. Cum putem avea viata vecinica. Si tu ai ceva scut de comentat ce este viata vecinica. ? Bravo tu teai gandit la pomul vetii ca este pe pamant? uitate in sufletul tau si spune adevarul? esti si tu ca ceilalti citesti si nu intelegi pentru ca asa a vrut Dumnezeu, nimic de pomul vetii nu ai inteles. Asa ca nu poti sti nimic de viata vecinica. Eu nu te injur eu iti spun ca cu ochelari nu poti vedea prea multe. Daca ai cunoaste pe Isus nu ai avea ochelari ce ai vindeca toate bolile. dar oricum viata vecinica

 9. Andrei spune:

  Am sters mesajele pentru ca nu mi se par a fi in regula si din cauza ca nu am timp acum sa le citesc si sa vad ce anume ai vrut sa spui nu pot sa le las, analogiile pe care le faci mi se par incredibile.

  Voi reveni,

 10. babacher spune:

  Cui i-ar fi placut sa fie ca animalele, adica sa nu cunoasca deosebirea intre bine si rau, sa nu stie ce este rusinea si singurul lucru pe care ar trebui sa il faca ar fi fost sa asculte de Dumnezeu si ca poata disoune de celelalte animale? In schimb n-ar mai fi murit!(Oare ce s-ar fi intamplat cu Edenul in care pana acum ar fi fost plin cu oameni nemuritori?)
  Oare nu asa ar fi fost omul daca nu manca din pomul cunoasterii binelui si raului?
  :))Si ma intreb eu, daca Satan este raul, indemnand omul sa manance „acel mar” nu se gandea ca asa va afla omul ca ce vrea el de fapt?
  Oare nu credeti ca biblia vorbeste prin simboluri?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: