Criza economica mai mult decat o criza

Criza economica mondiala incepe sa devina mai mult decat o criza financiara, monetara. Aceasta criza are toate sansele sa devina, daca nu a si devenit o criza la nivel psihic, la nivelul mintii noastre.

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale spune:Există o dimensiune a acestei crize financiare, una mediatică, care nu trebuie neglijată şi care ne influenţează. Şi înainte de a ieşi din această criză, noi românii trebuie să ieşim cu criza din capul nostru. E foarte important, nu e vorba de a intra într-o stare de euforie, dar a pune un diagnostic corect şi a vedea dimensiunea adevărată a impactului crizei este o precondiţie a unor politici corecte The Money Channel

In zilele noastre televizorul si in ultima vreme si internetul joaca un rol determinat in modul nostru de gandire. Media a avut si inca are un rol determinat in acutizarea crizei prin modul in care prezinta criza oamenilor, de cele mai multe o stire negativa este amplificata iar o stire pozitiva nu se bucura de acelas tratament.

crisis

Daca vom reusi sa trecem, in primul rand la nivel psihic, peste aceasta criza nr vom bucura de o perioada de bunastare.

La inceputul crizei s-au injectat atatea miliarde de dolari si de euro in sistemul financiar incat ar fi trebuit sa trecem usor peste acest blocaj, dar nu a fost asa pentru ca aceasta criza s-a instalat ulterior la nivelul minti, oemeni au devenit foarte prudenti, excesiv de prudenti, facandu-i sa-si puna mult mai multe intebari inaite de actiona intr-un anumit fel. Probabil ca in perioada urmatoare si daca s-ar ieftini creditele tot nu am putea vorbi de o revenire a creditarii. Poate ca fondurile structurale vor ajuta putin in acest sens, prin faptul ca acei care au proiecte aprobate vor trebui sa se imprumute de undeva.

Care ar fi solutiile ca sa iesim din acest blocaj?

One Response to Criza economica mai mult decat o criza

  1. Am primit recent o înºtiinþare din partea ambasadei israeliene de la Berlin, care anunþa decernarea titlului de „Drept între Popoare” unui diplomat român.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: