Antreprenori in mediul rural

Vrei sa dezvolti o afacere in mediul rural, anul acesta vei avea posibilitatea sa o faci si prin fonduri europene nerambursabile. In cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) se va lansa o sesiune de depunere de proiecte prin Masura 312- „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”.

Prin aceasta masura se finanteaza activitati de productie, servicii pentru populatia din mediul rural ( de la servicii medicale pana la frizerii).

Este important sa vezi intai nevoia acelei zone si dupa aceea sa decizi daca este cazul sau nu sa ajungi sa dezvolti o afacere acolo. In Romania este mai greu sa detii informatii despre piata din mediul rural, din cauza ca lipsesc studiile de piata pe mediul rural, dar totusi informatiile legat de piata din mediul rural sunt totusi mai usor de obtinut.

Legat de promovarea afacerii si acest lucru nu ar trebui sa starneasca multe dureri de cap. Informatia in mediul rural circula destul de usor, orice lucru care iese putin din tipar, doar, ajunge sa fie stiut de intreaga comunitate, asa ca daca vei ajunge sa realizezi produse sau sa prestezi servicii benefice pentru comunitate, acestea iti vor aduce pentru inceput publicitatea de care ai nevoie, iar dupa aceea trebuie sa o sustii printr-o continua inovare.

Revenind la inceput, in cadrul acestei masuri pentru inteprinderi in mediul rural, se poate primi 200.000 de euro maxim nerambursabil, reprezentand 70% din valoarea eligibila a proiectului. Un exemplu: daca proiectul are valoarea de 100.000 de euro vei primi 70.000 de euro inapoi.

romcom-color-kit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: