100% gradul finantarii nerambursabile pentru microintreprinderi in mediul urban

Decizia de eliminare a contributiei proprii a microintreprinderilor, precum si celelalte masuri adoptate in urma cu o saptamana de Comitetul de Monitorizare al POR in vederea impulsionarii absorbtiei fondurilor europene, au suscitat interesul general al tuturor beneficiarilor, atat potentiali, cat si efectivi, de la nivel national.

Insa, „Sub ce forma?” , si, mai ales, „Cand vor deveni operationale aceste masuri”?

Conform declaratiilor directorului AM POR, Gabriel Friptu, “din punct de vedere procedural, modificarile, inclusiv zona de transferuri de fonduri (de la linia de finantare pentru siturile industriale catre mediul de afaceri, turism si sanatate), vor deveni operationale din momentul in care exista aprobarea CE pentru modificarea programului”. Se estimeaza ca masura privind transferul de bugete va putea fi aplicata “undeva la jumatatea lui august – inceputul lunii septembrie”.

In cadrul seminarului de informare pentru presa, organizat de MDRT si ADR Bucuresti-Ilfov, ieri, 27 mai 2010, directorul AM POR a explicat si modul de aplicare a deciziilor privind linia dedicata microintreprinderilor (DMI 4.3.).

Aplicabilitatea criteriilor si a majorarii cotei de finantare nerambursabila, vor deveni operationale odata ce se modifica ordinul de aprobare a schemei de ajutor”, a explicat acesta.

In acest sens, AM POR a facut demersurile necesare, solicitarea de modificare a ordinului fiind transmisa catre Consiliul Concurentei. „Odata ce acest ordin este semnat si publicat in Monitorul Oficial, masurile vor deveni operationale”, a subliniat Gabriel Friptu.

In ceea ce priveste aplicabilitatea masurii de eliminare a cofinantarii, conform directorului AM POR, formularea din actul normativ, va fi, probabil, urmatoarea: “prevederile se aplica pentru toate contractele semnate dupa data publicarii ordinului”. Asadar, de finantarea de 100% se vor bucura, cel mai probabil, microintreprinderile care nu au semnat inca un contract de finantare, fiind incluse aici si proiectele depuse si aflate, in acest moment, in diferite faze de evaluare. Aceasta decizie a fost luata ca raspuns la dificultatile intampinate de beneficiarii-microintreprinderi in asigurarea cofinantarii, fapt ce a condus la rezilierea a 108 contracte de finantare.

5 Responses to 100% gradul finantarii nerambursabile pentru microintreprinderi in mediul urban

 1. Damaschin spune:

  Unde si cum putem afla mai multe detalii?
  Multumesc!

 2. Andrei spune:

  Inforegio.ro este un site cu informati in acest sens. Informatiile cele mai bune le poti afla de la o firma de consultanta in domeniul fondurilor europene, o firma cu experienta in elaborarea proiectelor pentru microintreprinderi.

 3. marko spune:

  Avand in vedere ca sunt mii de „specialisti” si „firme de consultanta” de care suntem lamuriti, ce ne oferiti dv in plus?
  Multumesc!

 4. Andrei spune:

  Sunt mii de „specialisti” intr-adevar, sunt foarte multi care scriu proiecte iar modul in care se scriu aceste proiecte de cele mai multe ori lasa de dorit. Eu personal in 2010 am doua proiecte aprobate pe aceasta linie de finantare si mai astept raspunsul la inca 6 proiecte depuse. La nivel de companie avem mai multe proiecte aprobate. Se intampla sa se si respinga , iar aici intervin mai multi factori, incepnad de la noi ca firma de consultanta, client ( aici ma refer la firma clientului care are o anumita cifra de afaceri, experienta in domeniul respectiv si asa mai departe), si cel care evalueaza proiectul ( in grila de puntaj sunt multe puncte in casre punctarea se face de cele mai multe ori subiectiv ( ex. relevanta proiectului, egalitatea de sanse, protectia mediului inconjurator etc.)

 5. Andrei spune:

  Ce oferim noi in plus? Experienta in elaborarea de proeicte, consultanta in alegerea celei mai bune variante de proiect.
  Nu putem oferi garantia de 100% a succesului unui proiect datorita atator factori care influenteaza procesul de evaluare a unui proiect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: