Sprijin şi fonduri în valoare de 40.000 de euro pentru tinerii fermieri

Suma de 40.000 de euro din fonduri europene, reprezintă cu 60% mai mult decât în prezent, a declarat, pentru Agerpres, directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Ciprian Alic.

„Comitetul de monitorizare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013 (PNDR) a decis majorarea sumei alocate pentru proiectele depuse pe măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri în mediul rural”, de la 25.000 de euro în prezent, la 40.000 de euro. Aşteptăm în momentul de faţă consfiinţirea din partea Bruxelles-ului. Estimăm că în a doua sesiune de depunere de proiecte, de la sfârşitul anului (1-30 noiembrie 2011 n.r.), fermierii vor primi deja o sumă mai mare”, a spus Alic.

De asemenea, Comitetul de monitorizare a majorat şi limita minimală pe proiectele pe măsura 112, de la 10.000 la 12.000 de euro, dar a aprobat şi anumite realocări pe măsurile de mare impact pe PNDR precum 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole”, 312 – „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi” şi 313 – „Încurajarea activităţilor turistice” .

„Pe măsura dedicată microîntreprinderilor pentru activităţile de servicii din mediul rural este eligibilă 70% din valoarea proiectului, adică cel mult 200.000 euro. Numai în ultima sesiune am avut depuse 2.500 de proiecte pe măsura 312. De asemenea, vor fi bani în continuare şi pentru dezvoltarea turismului rural, respectiv pe 313”, a mai adăugat şeful APDRP.

Datele APDRP arată că în luna iulie din acest an vor fi deschise două sesiuni pentru depunerea proiectelor pe măsura 112, suma alocată fiind de 50 de milioane de euro, dar şi pe măura 322 componenta de „Investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii în anul 2010” cu 155,9 milioane euro.

Sursa: Agroinfo

3 Responses to Sprijin şi fonduri în valoare de 40.000 de euro pentru tinerii fermieri

 1. cristian spune:

  Buna ziua,
  Am o mica ferma de vaci de lapte, si as dori sa ma extind,ce conditi trebuie sa indeplinesc sa am sprijinul acesta finaciar de 40.000 de euro.
  Va multumesc.

 2. Andrei spune:

  Daca aveti sub 40 de ani, si daca ferma are dimensiunea economica ( UDE) mai mica de 6 UDE puteti face un proiect pe dvs. si binenteles sa mai cresteti ferma in anul depunerii proiectului astfel incat sa deveniti eligibil. Dar daca aveti deja dimensiunea eligibila si detineti ferma de mai mult de un an atunci va tebuie sa faceti proiectul pe altcineva.
  Conditiile pentru tinerii fermieri le gasiti scrise aici https://peregrinu.wordpress.com/2010/06/01/o-noua-sesiune-pe-masura-112-instalarea-tinerilor-fermieri/

 3. CRISTIAN spune:

  VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS,DAR AM 55 DE ANI NU ESTE O ALTA POSIBILITATE?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: