Instalarea tinerilor fermieri – Masura 112 in plina desfasurare

Incepand din luna noiembrie, mai precis 28 noiembrie 2011 si pana in inaure 13, 2011 se desfasoara masura 112 Instalarea tinerilor fermieri.


Prin aceasta masura se creeaza o oportunitate in vederea dezvoltarii fermelor preluate de la parinti (sau alte persoane) cat si infiintate pentru prima data de cel care doreste depunerea unui proiect pe aceasta masura.
Conditiile sunt, in mare, cam aceleasi. cateva mici modificari ( in afara de cresterea sumei de la 25.000 euro la 40.000 euro). Astfel daca vrei sa preiei o exploatatie apicola atunci trebuie sa ai in vedere 5 mp de teren aferent fiecarei familii de albine, sau 50 de mp pentru un pavilion. Fiecare familie de albine va primii un cod unic de inregistrare ( obtinut prin asociatia apicola).
Cei care doresc inscrierea intr-o cooperativa agricola trebuie sa faca dovada inscrierii inainte de inceperea sesiunii ( in cazul nostru inainte de 28 noiembrie).
S-a schimbat modalitatea de calcul al UDE-urilor. De exemplu acum sunt avantajati cei care detin un numar mai mic de vaci de lapte ( 15-18 vaci de lapte), sau cei care vor cultiva sau cultiva legume atat in camp cat si in spatii protejate. Pentru mai multe detalii intrati pe site-ul www.apdrp.ro la sectiunea masura 112 si descarcati pdf-ul anexa 1 cererea de finainte si la pagina 9 veti gasi un tabel cu modul de calcul al UDE-urilor, acesta se face automat doar introducand valoarea in hectare sau numar de bucati animale.

1 Responses to Instalarea tinerilor fermieri – Masura 112 in plina desfasurare

  1. mircea spune:

    Am 23 ani si as dori sa accesez masura 112,dar as avea o intrebare,sunt in primul an la un liceu cu frecventa redusa si am facut cursul de 150 ore, as putea sa depun actele pentru proiect?

Lasă un comentariu