Puterea lui Dumnezeu in biserica astazi

Vinerea trecuta, in Chicago, a avut loc cel de-al 96-lea Congres al Asociatiei Baptistilor Romani din Statele Unite ale Americii si Canada. Tema acestui congres a fost Puterea lui Dumnezeu in biserica astazi.

Motto-ul congresului a fost versetul din Faptele Apostolilor capitolul 1 versetul 8:

Ci voi veti primi o putere, cand Se va pogori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudea, in Samaria si pana la marginile pamantului”

La acest Congres s-a vorbit mult despre aceasta putere, putere simtita tot mai putin in bisericile noastre. De multe ori ne punem intrebarea aceasta: De ce suntem fara putere? sau De ce se manifesta tot mai putin aceasta putere?

Un lucru este cert, si anume ca Dumnezeu vrea sa fim  plini de aceasta putere, si aceasta putere se manifesta doar cand suntem plini de Duhul Sfant, cand ne punem viata in slujba lui Dumnezeu. Se va manifesta din plin puterea aceasta cand vom scoate afara pacatul din viata noastra, din bisericile noastre, cand vom dori sa-L cautam pe Dumnezeu cu tot dinadinsul, nu sa-L folosim pe Dumnezeu in goana noastra dupa a acumula lucruri pe pamant.

Apostolul Pavel in Galateni 5:22,23 spune: „Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege.”  Daca veti citi in acelas capitol din Galateni, 5:17-22, veti vedea care sunt roadele firii pamantesti.

Asadar daca ai roadele Duhului Sfant in tine, puterea lui Dumnezeu se manifesta si in tine si in mine, si mai mult, daca bisericile noastre sunt alcatuite din oamenei care au aceasta putere si bisericile noastre vor fi pline de aceasta putere. Dar daca nu avem roada Duhului Sfant in noi sa nu ne asteptam ca puterea lui Dumnezeu sa se manifeste in noi. Iar noi vom continua sa fim acei oamnei lipsiti de vlaga, de dorinta de a spune oamenilor despre Dumnezeu, despre Domnul Isus Cristos, despre Evanghelia lui Cristos.

In Apocalipsa capitolul 3:15,16 Domnul Isus spune bisericii din Laodicea: „Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici in clocot. O, daca ai fi rece sau in clocot! Dar fiind ca esti caldicel, nici rece,nici in clocot am sa te vars din gura Mea”  Oamenii si implicit si bisericile fara puterea lui Dumnezeu sunt acei oamnei in starea de caldicel, oameni multumiti cu starea lor, amortiti, iar cand esti amortit nu mai simti, nu mai reactionezi cum ar trebui, iar in fiecare zi pierzi tot mai mult contactul cu Dumnezeu, Dumnezeu nu-ti mai vorbeste, incepi sa nu te mai rogi, sa nu mai citesti din Biblie, si asa te trezesti in fata lui Dumnezeu la judecata si nu se mai poate face nimic, si in loc sa ajungi in cer, te duci in Iad. Trist dar adevarat…

Haidem sa ne rugam pentru bisericile noastre sa vina trezirea spirituala, sa ridice Dumnezeu oameni plini de roada Duhului Sfant, oameni plini de puterea lui Dumnezeu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: